Onlinebokning för destinationer

Nöj er inte med att inspirera – bli bokningsbar

Destinationsbolag runt om i Skandinavien köper till sig bra och meningsfulla domännamn för sina hemsidor. Samtidigt är man duktig på att producera innehåll till sidorna, för att man har tillgång till lokala aktörer och för att de är inom räckvidd på den geografiska plats man marknadsför och säljer.

Läs mer

 Den stora mängden innehåll som produceras och de bra domänerna gör att gäster ofta hamnar på destinationsbolagens hemsidor när de vill inspireras till sin nästa semester.
Tyvärr är det långt från inspiration till handling för de flesta besökare. All inspiration kan gå förlorad om inte gästen kan boka produkterna och tjänsterna när intresset är högt. Det är så det går till på digitala plattformar i dag. Ser man något man tycker om vill man köpa det med en gång.

I dag länkar destinationer till och med bort från sina hemsidor, ut till var och en av deras aktörers egna hemsidor. Skriver till exempel en destination ett inlägg om ett hotell, länkar man oftast till hotellets egna hemsida. Gör man ett inlägg om en lokal tourguide, länkar man till deras egen webb.
Detta gör att man som besökare på destinationens hemsida blir kringkastad mellan olika hemsidor, för att kunna pussla ihop ens potentiella semesterresa. Detta ger mer osäkerhet, mindre trovärdighet och därmed större risk för, att gästerna inte kommer till en destination.

Med Nordic Travels verktyg kan destinationsbolag ge sina gäster möjlighet att boka det boende, de aktiviteter och/eller resor, som krävs för att besöka destinationen. På det sättet får man ner osäkerheten, ökar trovärdigheten och ökar därigenom möjligheten för en betydligt bättre konvertering av bokningar.

Det är enkelt för de lokala aktörerna att distribuera sitt utbud på plattformen. Det kostar endast vid det tillfälle där man säljer ett rum, en aktivitet eller liknande. Många destinationsbolag har en provisionssats som är lägre än hos de stora OTA:erna. Det gör det till en attraktiv kanal för de flesta aktörer, eftersom de kan spara mycket pengar.
Det är även så att den provision som tjänas hos ett destinationsbolag ofta återinvesteras i marknadsföring av destinationen. Detta är sällan tillfället med de större OTA:erna.

Läs mindre

  • Billig marknadsföring för lokala aktörer.
  • Bättre kundupplevelse för besökare.
  • Utnyttja innehåll och trafik på destinationssidor.

Våra samarbetspartners

Hur det fungerar

Destinationslösningarna skräddarsys till varje destination så att bokningsportalen liknar hemsidan för destinationsbolaget så mycket som möjligt.

Själva onlinebokningen ligger på en subdomän. Man kommer hit genom att länka från sin hemsida. Man kan länka till hela sitt utbud eller till enskilda produkter, enskilda aktörer med mera.

Läs mer

Det är även möjligt att ha en sökwidget på sin hemsida. Det gör det möjligt för de besökande på hemsidan att se vilka boende och aktiviteter som finns tillgängliga i den specifika tidsperiod som de funderar på att besöka den valda destinationen.

Nordic Travels utbud till destinationer består ofta av två komponenter, som är integrerade med varandra. Utöver onlinebokningen, som gör det möjligt att sälja relevant utbud för destinationen, använder många även vårt Information system, som består av en stor kalender. Kalendern fungerar som ett informationsverktyg som kan ligga på hemsidan. På detta sätt kan en besökare snabbt och enkelt få en överblick över vilka evenemang som finns på en given destination. Det kan både gälla kostnadsfria evenemang eller till exempel konsertbiljetter som kostar pengar.

Med en onlinebokning och kalenderfunktion i samma system får destinationsbolaget en kraftfull plattform, där man kan integrera och kombinera inspirerande innehåll med en plattform som gör det enkelt för deras besökare att köpa relevanta produkter. Därmed säkerställer man turistens besök på destinationen.

Läs mer om hur enskilda aktivitetsaktörer gör, för att sälja sitt utbud på en destinationssida, här.

Man kan även läsa mer om hur boendeanläggningar kan distribuera sitt innehåll på en destinationssida. Läs mera här.


Läs mindre

case

Kommer snart

Kommer snart..