Evenemang är en helhetsupplevelse

Vi hjälper er, så ni kan hjälpa era gäster

I dag är det viktigt att folk får upplevelser när de är ute och reser. Man kanske vill realisera sig själv genom att springa ett maraton eller bestiga ett berg. I en resekontext betyder det att när det förr i tiden var själva destinationen som var anledningen till en resa, är det nu upplevelserna, aktiviteterna eller evenemanget som ofta bestämmer var, när och hur man reser. Folk planerar sina resor efter ett särskilt evenemang, och bokar varken transport eller boende innan dom har säkrat sig en konsertbiljett eller ett startnummer.

Läs mer

 För många evenemang och deras gäster betyder det i dag att när man har köpt en biljett eller startnummer på ett evenemangs hemsida, går man till Booking.com för att hitta boende, Hertz för att hyra bil och Momondo för att köpa flygbiljetter. Detta arbete är nödvändigt för gästen, eftersom ett evenemang ofta kräver både boende och transport. Detta ger gästen mycket arbete och många aktiviteter som skall koordineras.

Med Nordic Travels lösningar kan evenemang nu erbjuda sina gäster att boka relaterade produkter och tjänster på sin egen hemsida. För gästerna betyder det att istället för att gå till Booking.com för att hitta ett hotellrum, kan man hitta och boka det på evenemangets hemsida. Saknar man en hyrbil, cykel eller annat, då kan det lika bra bokas på evenemangets egen sida.

Det ger evenemanget möjligheten att hålla en hög servicenivå, samtidigt som man ökar användarvänligheten för sina deltagare, genom att de kan boka nödvändiga delar på ett och samma ställe. Därigenom får de den bästa upplevelsen.

När ett evenemang säljer övernattning och andra aktiviteter, blir det även en inkomstkälla som man inte har haft innan.
För boendeanläggningar gäller det att man betalar provision till evenemangen, precis som man känner till det från OTA:erna, såsom Booking.com och Hotels.
Lyckas det för ett evenemang att sälja övernattningar på hotell, i hus, eller på campingplats, då tillfaller provisionen evenemanget.

Med Nordic Travels lösningar kan man som ett lokalsamhälle där man arrangerar ett evenemang presentera sig på bästa möjliga sätt. Det ger möjligheten för evenemang och boendeanläggningar att lätt samarbeta när det skall lyftas större regionala, nationella eller internationella evenemang. Det gynnar boendeanläggningar, att det är en lokal säljkanal, som ofta är billigare än de stora internationella OTA:erna. Dessutom vet aktörerna att den provision man betalar till ett evenemang går till den lokala fritidsklubben, idrottsföreningen eller liknande.

Läs mindre

  • Gästerna efterfrågar mer än bara en evenemangsbiljett.
  • Bättre service och upplevelser för gästerna.
  • Högre intjäning för evenemang.

case

O-Ringen 2017

Se hur vi har hjälpt O-Ringen, deras deltagare och den lokala besöksnäringen.

Nordic Travel hjälper evenemang från start till slut

Som evenemang rekommenderas det att man inledningsvis har en dialog med de boendeanläggningar och aktivitetsaktörer som är relevanta för evenemangets onlinebokning. Nordic Travel är behjälpliga med distributionsavtal och rådgivning åt både evenemang och aktörer. Det betyder att vi är med från inledande samtal till att aktörerna är på plats och bokningsbara på evenemangets onlinebokning med sina produkter och tjänster.

Läs mer

 Nordic Travel bygger en onlinebokning till evenemanget, med samma grafiska profil som man har på ens hemsida. På detta sätt säkerställer man en bra upplevelse för evenemangets besökare på hemsidan.

Själva onlinebokningen tillgås via en länk. Det betyder att den är lätt att implementera på evenemangets hemsida. Man skapar knappar, puffar, bilder och texter som förmedlar information kring onlinebokningen, för att sen lägga till själva länken till onlinebokningen.
Det är också möjligt att ha en sökwidget liggande på hemsidan, där gästerna kan söka direkt på de datum som är relevanta för deras vistelse.

När onlinebokningen är igång på evenemangets sida och det finns ett utbud av övernattningar och aktiviteter som kan bokas av besökare, står Nordic Travel för all support åt de involverade:

  • Åt evenemanget, om de mot förmodan skulle uppleva utmaningar med onlinebokningen.
  • Åt aktörerna, som har sina produkter och tjänster till salu på evenemangets onlinebokning.
  • Åt gästerna som bokar och eventuellt har frågor, om de vill ändra sin bokning och mycket mera.

Till sist hanterar Nordic Travel all administration som är nödvändig för att sälja och distribuera övernattning och aktiviteter. Bland annat försäkring, resegaranti och inlösensavtal med bank.
Det betyder att Nordic Travel står för all avräkning både mot gästerna, aktörerna och evenemanget, så att de involverade parterna får sin ekonomiska del.


Läs mindre

Våra samarbetspartners