om nordic travel

Om Nordic Travel

Bakgrund och historik

Nordic Travel är ett familjeföretag med kontor i Ystad (Sverige), Rönne och Köpenhamn (Danmark). Nordic Travel styrs av en proffesionel styrelse och VD och ägare Mats Persson. 

Nordic Travel började som Ystads Resebyrå för 30 år sen. Ystad Resebyrå var en klassisk resebyrå, som sålde affärs- och fritidsresor till hela världen. Efter en tid specialiserade man sig på Bornholm, var man med varumärket Team Bornholm, blev Sveriges största researrangör för resor till Bornholm. 

Vid millenniumskiftet blev Team Bornholm digitaliserat till www.teambornholm.se

I samband med den processen startade samarbetat med Visit Group. Utöver att leda Team Bornholm igenom den digitala transformationen, blev grundstenarna lagt för det som är Nordic Travel i dag. 

 

Vad vi gör på Nordic Travel

Nordic Travel består av tre affärsområden som alla relaterar sig till turism.

Support & Service
Vi rådgiver evenemang, hotell,  destinationsbolag och andra turistaktör med deras digitale närvaro. Vilket bokningssytem skall dom ha, hur skall dom använda det och krävs av dom respektiva organisationer. 

För dom som inte vill driva deras online bokning själv gör Nordic Travel det åt dom. Det betyder att vi hanterar alt från ekonomi hantering och återbetalingar, till kundservice och utskicka nyhetsbrev. 

Våra tjänster och produkter mot våra partners i detta affärsområde är sällant lika. Vi anpassar det våra partners specifika behov. 

Agencies
Vi driver själv en rad olika OTA’er (Online Travel Agents). Dom olika säljställen rör sig på olika marknader och runt olika geografiska områden. Vissa har också ett varierat uttbud. 

Vi startar själv en OTA, när vi ser en möjlighet i marknaden, som kan förenas med våra ressurcer.

Team Bornholm, Biking Bornholm och Aktiv Bornholm
Våra tresäljställen som säljer uttbud på Bornholm. Team Bornholm är vårt ursprungliga företag, medans dom två andra är bolag som köpts upp. Strategien är, att dom skall samlas i ett varumärke på sikt. 

Sweden Golf
In bound säljställe som attraherar golfinstererade turister till Sverige. Vi samarbetar med Sveriges främsta golfbanor och hotell. Sweden Golf fungerar också som B2B, då flera utländska resebyrårer använder Sweden Golf som rådgivare för deras gäster. 

Have a Bite
Ett samarbeta med dom främsta restauranger i världen. Dessa har i dag så stor en dragkraft, att resenärer först bokar boende och transport efter dom har bordsreservationen på plats. Det ger en massa frågor och administration åt restaurangerna, samtidigt som gästerna vill ha boende rekomendationer av dessa. Vi har löst både delar. 

INatur
Sverige har unika naturskatter som omvärlden har börjat resa till. Kronlaxfiske, jakt och mycket mera. Hos INatur säljer vi alt från fiskekort, boende och båthyra – Alt man behöver för en aktiv semester. 

Ferry Service
Nordic Travel har i över 10 år hanterat färjedriften i Ystad. Det betyder at Nordic Travel hjälper rederiet som hanterar färjeruten mellan Ystad och Sverige. Nordic Travel har personal och rutinen att hantera den dagliga driften, som består av att checka in gående och bilpassagera från Ystad. Därutöver bistår vi rederiet med konsultjänster om juridik och politik i samband med att hantera en färjerut från Sverige. 

Fram till och med augusti 2018 har vi samarbetat med rederiet Færgen. Från 1 september kommer rederiet MolsLinjen att ta över. I samband med det blir namnet Bornholmslinjen. 

Vi på Nordic Travel

Mats Persson
CEO

Eva-Lotta Lind
CFO

Marcus Persson,
MARKETING

Sara Andersson
OPERATIONS

Helena Lindqvist
FINANCIALS

Eva Olsson,
FINANCIALS & HR

Kalle Bergström
GROUPS

Marie Juhlin
SUPPORT & SERVICE

Maria Rosengren,
SUPPORT & SERVICE

Susanne Nilsson
SUPPORT & SERVICE

Cecilia Ståhl
WEBB & GDPR

Stina Larsson
SUPPORT & SERVICE

Mia Christensen,
SUPPORT & SERVICE

Styrelsen

Sverker Göransson

Styrelseordförande
Tidigare ÖB

Mats Persson

VD och grundare

Jenny Reiman Ehle

Kommunikationschef, Vellinge Kommun

Philip Åkerblom

Tidigare Partner och Auktoriserad revisor, PwC

KOntakta oss

  • Box 163, 271 24 YSTAD
  • info@nordictravel.se
  • +46 411 55 87 25