Om Nordic Travel

Om oss

Nordic Travel är ett skandinaviskt IT- och reseföretag, som hjälper aktörer inom turist- och upplevelseindustrin att sälja och distribuera sina produkter och tjänster på digitala plattformar. Vi hjälper de aktörer som har egna säljkanaler, såsom hemsidor för boendeanläggningar, aktiviteter och evenemang. Till dessa hemsidor erbjuder Nordic Travel bokningssystem och rådgivning för marknadsföring.

Nordic Travel administrerar också mellanstora OTA:er (Online Travel Agencies) och onlinebokningar, åt de aktörer som vill sälja kombinerade resor, upplevelser och boenden, men som vill slippa den administration och den nödvändiga kundservice som följer med. Här samarbetar vi med destinationsbolag, rederier, nöjesparker och evenemang. Förutom att det är ett sätt för våra partners att erbjuda flera produkter till sina gäster, är dessa partners och deras säljställen en bra och attraktiv kanal för leverantörer att bli bokningsbara i.

Nordic Travel är en skandinavisk samarbetspartner med kontor i både Sverige och Danmark.

Vad vi gör på Nordic Travel

Nordic Travel består av tre affärsområden som alla relaterar sig till turism.

Support & Service

Vi konsulterar evenemang, hotell, destinationsbolag, nöjesparker och upplevelsesaktörer kring deras digitala närvaro.
För evenemang, rederier och destinationsbolag arbetar vi med systemet Citybreak. Det är ett system som gör det möjligt för våra partners att samla övernattning- och aktivitetsutbud från flera olika aktörer. Detta kan då presenteras och säljas gemensamt i vår partners onlinebokning. Vi supporterar dessa partners med callcenter och ekonomisk administration, något som kan vara krävande särskilt för små- och medelstora aktörer.

För nöjesparken, mountainbikeguiden eller muséet arbetar vi med ett system som heter iTicket. Det är ett system som lätt och överskådligt gör det möjligt för den mindre aktören att få en överblick på sin egen affär, samtidigt som ens produkter och tjänster enkelt distribueras till egen hemsida. Här supporterar vi också med callcenter och ekonomisk administration.

Till alla aktörer erbjuder vi rådgivning och genomförande av olika digitala marknadsföringsaktiviteter, så som SEO, Google Ads och sociala medier.

Agencies

Nordic Travel äger och driver själv en rad olika OTA:er (Online Travel Agents). Kanalernas utbud varierar – några har ett utbud som riktar sig mot en specifik, geografisk plats. Ett exempel är våra Bornholmskanaler, som säljer det mesta på Bornholm. Vi har också bokningskanaler där utbudet bestäms utifrån ett intresseområde, så som Sweden Golf och Inatur.

Team Bornholm, Biking Bornholm och Aktiv Bornholm
Tre kanaler som alla säljer övernattning, aktiviteter och transport till Bornholm. Kanalerna försöker att utmärka sig från de större aktörerna på marknaden genom att vara lokala och relevant på innehållssidan, med tips, guides och reseanledningar, för dem som överväger Bornholm som resedestination.

Sweden Golf
En resebyrå för både slutkunder och reseagenter. Riktar sig primärt till en internationell publik som vill resa till Skandinavien för att spela golf. Sweden Golf erbjuder hela golfpaket, från banbokning runt om i hela Skandinavien, till boende och transport.

iNatur
Hos iNatur kan man köpa fiske- och jaktkort runt om till utvalda skogar i Sverige. Ambitionen är att samla fiske- och jaktkort från flest möjliga skogsägare i Sverige.

Have a Bite
Have a Bite är en liten exklusiv resebyrå för matintresserade. Vi samarbetar med topplistade restauranger, och hjälper dem att erbjuda övernattning och andra tjänster på sin hemsida. På det sättet kan restaurangens långväga gäster lätt och enkelt hitta relevanta boendealternativ.

Ferry Service

Nordic Travel har i över tio år hanterat färjedriften i Ystads hamn på uppdrag av de danska rederier som hanterar rutten mellan Ystad och Bornholm, Danmark.

Den dagliga driften består bland annat av att bemanna med personal på de kontaktytor som finns med kunderna i samband med färjans ankomst och avgång. Dessutom bistår vi även med konsulttjänster gällande juridik och politik, relaterat till rederiets svenska uppdrag.

Sen den 1 september 2018 har Nordic Travel hanterat driften på uppdrag av Bornholmslinjen.

Vi på Nordic Travel

Mats Persson

CEO

Eva-Lotta Lind

CFO

Marcus Persson

Marketing

Sara Andersson

Operations

Helena Lindqvist

Financials

Eva Olsson

Financials & HR

Kalle Bergström

Groups

Marie Juhlin

Support & Service

Maria Rosengren

Support & Service

Stina Löfving

Support & Service

Mia Christensen

Support & Service

Carina Elworth

Support & Service

Peter Rosengren

Support & Service

Elias Olsson

Support & Service

Gabriel Olsson

Support & Service

Styrelsen

Sverker Göransson

Styrelseordförande
Tidigare ÖB

Mats Persson

VD och grundare

Jenny Reiman Ehle

Avdelningschef KMA, Gymnasie- & vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö Stad

Philip Åkerblom

Tidigare Partner och Auktoriserad revisor, PwC