Fyll ert boende med gäster

Bli bokningsbar på flera kanaler

För varje rum som står tomt en natt är det omsättning som man aldrig får igen. Därför måste det alltid vara ambitionen för boendeanläggningarna att få fyllt sina rum – varje natt.

Därutöver bör det vara en ambition och ett mål att fylla sin boendeanläggning själv, så man slipper betala provision till olika externa kanaler. Dock är det ett fåtal boendeanläggningar som har den räckvidd som krävs för att fylla en hel boendeanläggning, varför det kan vara nödvändigt med hjälp för att utnyttja kapaciteten.

Läs mer

 Nordic Travel samarbetar med destinationer, rederier och evenemang runt om i Skandinavien, som alla är naturliga distributionskanaler för relevant trafik för bokning av övernattningar. Det är primärt två väsentliga faktorer som gör ovanstående till attraktiva kanaler för boendeanläggningar:

1. Det är ofta en lägre provision än hos de stora OTA:erna, så som Booking.com och Hotels.com
2. När provisionen går till en lokal destination eller ett lokalt evenemang, då stannar pengarna i lokalsamhället. Pengarna återinvesteras förmodligen i lokal marknadsföring eller gör det möjligt för evenemanget att existera även kommande år.

Det finns alltså möjligheter och argument för goda lokala partnerskap, utan att det kräver för mycket administration för de involverade parterna.

Prisstrukturen gör även att boendeanläggningarna får ett utställningsfönster utan betalning. Det är endast vid bokning som man betalar en provision till ett evenemang.

Läs mindre

  • Lägre provision.
  • Bättre utnyttjande av tillgänglighet.
  • Undvik dubbelbokning.

Kopplingar

CHANNEL MANAGERSPMS
Booking EvolutionFigaroParity RateSmartthotelsCompusoftSpectra
Booking ExpertGestione AlbergoPicassoTravelclickDLBookitTechhotel
Channel GainGubse AGPms LiteVertical BookingFidelio/OperaTurbo
CudbeHermes HotelPrices MatchYieldplanet (Techhotel)HotSoft7 + 8Visbook
EffebisoftHotel CubeRate TigerJupiter
Ezee TechnologyLeo PortalsRebnisPortel
EZYieldMyAllocatorSirvoyRestech

Hur det fungerar

Boendeanläggningar kan distribuera sin övernattning via Nordic Travels kanaler på två olika sätt.

Det primära sättet för både boendeanläggningar, säljställen och branschen generellt är via en Channel Manager. En Channel Manager gör det möjligt att spegla sin tillgänglighet och priser från den egna hemsidan ut till externa kanaler utan manuell hantering. Det finns flera av dessa Channel Managers på marknaden, alla med olika möjligheter och begränsningar. Huvudpoängen är att risken för dubbelbokning försvinner helt. Annars en stor problematik när man jobbar med allotment.

Läs mer


Samtidigt ser Channel Managern till att ens utbud alltid är tillgängligt, såvida det inte är utsålt. Något som lätt kan missas i hektiska perioder, när man inte har tid att manuellt uppdatera externa kanaler.
På bilden ovanför ser man vilka Channel Managers (Och PMS-system) som kan kopplas till Citybreak – det system som Nordic Travel använder.

Ett annat alternativ för boendeanläggningar är att distribuera sina rum och priser via allotment. Detta är en manuell hantering, där boendeanläggningen löpande skall uppdatera om rummen är tillgängliga eller inte. Den manuella hanteringen gör att en risk för dubbelbokning uppstår. Ett rum kan på detta sätt bokas på flera kanaler samtidigt, under den tid det tar innan man har hunnit ta ner ett rum manuellt.


Läs mindre