Hyr ut dit privat boende

Hjälp evenemang, med dit boende

Privatuthyrning har alltid existerat i resebranschen. Det har dock blivit större på senare tid, i samband med stora internationella plattformar såsom Airbnb.
Privatuthyrning ger fler valmöjligheter för de som skall delta på ett evenemang eller åka på semester till en destination. Samtidigt tilltalar alternativet de gäster som inte tycker om att bo på hotell och vandrarhem, utan istället vill rå om sig själv.

Läs mer

För evenemang och destinationer gör privatuthyrning att utbudet i ens onlinebokning blir större och därmed ökar också möjligheten att ens gäster hittar ett ställe att bo på. Ett mindre utbud av övernattningar kan begränsa antalet gäster. Det är därför viktigt att kunna visa upp övernattningsställen där det finns plats redan under inspirationsfasen för sina gäster.

Privatuthyrning kräver ingen hantering från evenemanget eller destinationen, eftersom de privata aktörerna själva lägger upp sitt utbud till salu, med priser, bilder och beskrivningar.

För privata hus-, lägenhet- och båtägare med flera, är detta en möjlighet att kunna tjäna lite pengar om man under en period inte använder sitt hus eller har ett ledigt rum i sin lägenhet. Uthyrning sker helt på ägarnas premisser. Man anger själv möjliga ankomstdagar, hur länge man vill hyra ut och vad det skall kosta.
Som husägare väljer man också själv, åt vilka destinationer eller till vilka evenemang man gärna vill hyra ut sitt hus.

Läs mindre

  • Enkelt att tjäna extra pengar som husägare.
  • Flexibel uthyrning med låg provision.
  • Ger ett större utbud och fler möjligheter för besökare.

Våra samarbetspartners

Hur det fungerar

Besök hemsidan för det evenemang eller den destination som du önskar att hyra ut ditt hus eller rum till. På respektive hemsida finns det länkar där man kan lägga upp sitt hus för uthyrning. Var uppmärksam på att vissa destinationer och evenemang har riktlinjer för hur prissättningen skall vara, samt vilka datum som är relevanta för uthyrning.

Läs mer

Det är också möjligt att skapa ditt uthyrningsobjekt här: Link till Generellt Alloggio-länk.
Härefter kontaktar man Nordic Travel på info@nordictravel.se – och anger ens objektsnummer samt vilka bokningskanaler man vill vara tillgänglig i.

På bilden ovanför ser man flera av de evenemang i Skandinavien där det finns möjlighet att hyra ut sitt hus.

Var uppmärksam på att man som uthyrare är ansvarig för eventuella dubbelbokningar, om man både hyr ut via Nordic Travels säljställen samt genom till exempel andra uthyrningsportaler som Airbnb.


Läs mindre