Svenska Rallyt ska sälja övernattning

Svenska Rallyt är med sina 200.000 besökare ett av Sveriges största idrottsevenemang. Till sammans med Nordic Travel skall dom nu hjälpa sina besökare att hitta och boka boende i samband med deras besök i Värmland. Privatboende blir fokus i deras nya portal.

Svenska Rallyt och Nordic Travel ingår avtal

Till Svenska Rallyt 2018 kommer evenemanget för första gången att erbjuda boende åt sina gäster. Fokus på samarbetet kommer ligga på utbudet av privatboende. Största delarna av kommersiellt boende är redan bokat för lag och officials, varför detta inte lämnar mycket åt publiken.

Samarbetet med Nordic Travel gör, att Rally Sweden kan erbjuda besökarna det dom efterfrågar, utan att det kräver mer från Rally Swedens organisation. Med bokningssidan utnjyttar dom den distributionskanal och trafikkälla, som Rally Swedens hemsida är. Folk kommer till hemsidan för att hitta information kring evenemanget, och när man samtidigt ser, att det går att boka boende direkt, slipper man som gäst, att leta vidare på diverse bokningssidor.

”Vi är stolta över, att ett evenemang som Rally Sweden vill samarbeta med oss. Vi tror speciellt privat boende kommer hjälpa Rallys Swedens gäster, eftersom boendesektorn är trång i denna trakten, och gästerna vill ha flexibilitet”. Så säger Mats Persson från Nordic Travel.

Om Svenska Rally

Rally Sweden är ett återkommande evenemang, som attraherar över 200.000 besökare till Karlstad och omgivning. Det är folk från hela världen som åker hit, för att se Rally i unika naturomgivningar.
Svenska Rallyt är Sveriges största årligen återkommande sportevenemang, och tillika landets största rallytävling. Det ingår i Rally-VM (WRC). Rallyt går på en blandning av breda och smala, snabba skogsvägar i Värmland och Hedmark i Norge. Det är ett av WRC-kalenderns snabbaste rallyn. Det kördes första gången 1950 (sommartävlingen Midnattssolsrallyt), sedan 1965 som vintertävling.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *